Burnout trainingen

007tailorit_training

Burnout trainingen

Volg Burnout trainingen bij TailoriT Training. Wij bieden een ruime diversiteit van trainingen op verschillende locaties in Nederland aan.

Hieronder vindt u de mogelijkheden voor trainingen burnout die wij u kunnen aanbieden.

e-Learning Stress reduceren

Stress is voor veel van ons een dagelijks probleem, met vervelende effecten op ons gestel. Tijd dus om dit eens grondig aan te pakken.

Privé Coaching Traject Burn-out voorkomen

- "Ik wordt moe wakker en slaap slecht! Wat is er toch aan de hand?"- "Terwijl mijn werkdag nog niet eens is begonnen, heb ik al geen zin meer en zie ik als een berg…

Privé Coaching Traject Energiemanagement

Wil je meer inzicht in wat jou energie geeft en energie kost in je werk en in je leven? Wil je weer meer de regie zelf in de hand hebben? In dit traject starten we…

Privé Coaching Traject Energy@Work

Na het volgen van de training Energy@Work weet u hoe u uw mentale kracht, emotionele veerkracht en fysiek uithoudingsvermogen kunt vergroten teneinde uw energieniveau te verhogen, betere resultaten te behalen en meer voldoening te hebben…

Privé Coaching Traject Happiness@Work

GELUK = RESULTAAT, ook op de werkvloer. Uit onderzoek blijkt dat gelukkig werken goed is voor werknemers én voor het bedrijfsresultaat. Gelukkige werkers zijn effectiever, hebben minder last van stress, vertonen minder absenteïsme en blijven…

Privé Coaching Traject Omgaan met Weerstand

Soms zijn er situaties waarin de communicatie wat lastig verloopt. Als er sprake is van weerstand, is het van belang om hier op de juiste manier mee om te gaan anders kan de weerstand groter…

Privé Coaching Traject Stressmanagement

Dit thema is bedoeld voor medewerk(st)ers die het idee hebben dat ze uitgeblust zijn en zich hierdoor niet meer goed kunnen concentereren. In dit traject gaan we op zoek naar de oorzaken van de te…

Privé Coaching Traject Work-Life balance coaching

Op zoek naar meer balans tussen werk en privé? Meer inzicht in jezelf krijgen en beter grenzen leren stellen en nee te leren zeggen? Je vitaler voelen en minder uitgeblust op de bank ploffen? En…

Het voorkomen van een (terugkerende) burnout

Stress is in de huidige maatschappij een groot probleem. Stressklachten zijn de grootste veroorzaker van afwezigheid op het werk. Opvallend is dat steeds meer jonge mensen dusdanig veel stress ervaren over een langere periode dat zij uiteindelijk met de diagnose “burn out” naar huis worden gestuurd. Burnout behandeling is het gevolg en betekent vaak een lange weg naar herstel. Burnout test resultaten laten zien dat een grote groep mensen weliswaar klachten vertonen van een burnout, maar met een coaching burnout nog tijdig kunnen ingrijpen en het tij kunnen laten keren. Bij TailoriT kunt u een privé coachingstraject volgen waarbij u een langdurige burn out behandeling kunt voorkomen.

Wat is een burn out?

Bij burn-out verschijnselen speelt stress een grote rol, maar spelen ook andere factoren mee. Er bestaan diverse definities over een burn out, maar over het algemeen kan je stellen dat het een combinatie is van uitputting, cynisme en een negatief zelfbeeld. Maar liefst 10% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft klachten die gerelateerd zijn aan een burn-out. De symptomen zijn zeer divers en verschillen per persoon. Het is onmogelijk van een burn-out te herstellen als de oorzaak of oorzaken niet duidelijk zijn. Pas wanneer de bron wordt blootgelegd en begrepen en geaccepteerd wordt, kan worden gewerkt aan behandeling burn out.
Bij TailoriT bieden wij oplossingen aan die kunnen voorkomen dat u uiteindelijk een burn out psycholoog dient te raadplegen. Klachten zijn zo specifiek dat burnout begeleiding niet in groepsverband mogelijk is.

Coaching burnout

Een bijzonder effectieve manier om uw valkuilen die kunnen leiden tot een burnout te leren kennen is het inschakelen van een privé coach. Zo’n professional werkt op individuele basis met u samen aan een gezondere balans op verschillende vlakken. De balans tussen uw privéleven en uw werk bijvoorbeeld. Maar ook aan uw energiebalans. Er worden persoonlijke doelen gesteld die in 5 sessies worden uitgediept. Deze op u gerichte maatwerk training helpt u weer snel op weg naar een stabiele, gezonde situatie. Ook op de langere termijn zult u baat hebben bij coaching, omdat u heeft geleerd uw negatieve prikkels om te buigen naar positieve energie.
Deze vorm van burnout therapie geeft u alle tijd en ruimte uw eigen situatie onder de loep te nemen met behulp van een persoonlijke coach. Dit verlaagt de drempel om aan de slag te gaan met uw eigen stressmechanisme en garandeert een vertrouwelijke behandeling.

Tips burn out

Zo’n coachingstraject van TailoriT begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden de persoonlijke aspecten onder de loep genomen en wordt een planning gemaakt aan de hand van de inventarisatie. Symptomen van een burnout worden door iedereen anders ervaren. Sommigen worden direct herkend, andere worden tijdens de coaching ‘ontdekt’. Na het herkennen volgt de bewustwording van de noodzaak tot verandering. Wij geven volop tips zoals burn out sporten en andere vormen van burn out hulp die die positieve veranderingen in stand houden. De training “privé coaching burn-out voorkomen” is dan ook een investering waar u uw leven lang baat bij zult hebben. Grip hebben op je eigen leven is het voornaamste doel.

Stress en burnout oplossingen van TailoriT

Door het begeleiden van mensen met verschijnselen van een burnout of stress en overbelasting, weten wij uit ervaring hoe het herstel in het algemeen verloopt. Eén van de regelmatig terugkerende opmerkingen tijdens sessies is de winst van het bewustwordingsproces. Vaak is de regie over het eigen handelen enigszins verloren geraakt. Met het inzetten van bijvoorbeeld mindfulness kom je weer terug in de realiteit en keert de rust terug.
Er kan ook een specifiek probleem zijn dat een negatieve invloed heeft op uw leven. Een mental coach kan u ondersteunen bij het verhogen van prestaties op een specifiek vlak en mentale groei en weerbaarheid op een gezond niveau terugbrengen.
Nog een voorbeeld van een persoonlijke training is energiemanagement. Wat zorgt ervoor dat uw energie weglekt naar de verkeerde situaties, hoe krijgt u uw energiebalans terug en krijgt én behoudt u de regie over uw eigen leven.
Heeft u vragen over privé coachingstrajecten welke gericht zijn op stress en burnout klachten, neemt u dan gerust contact met ons op. Samen kunnen wij dan bespreken welk traject er het beste bij uw situatie past.

Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.