Programmeertaal Python

16 apr Programmeertaal Python

Python is een algemene programmeertaal. Dat wil zeggen dat het voor meerder doeleinden inzetbaar is. Python wordt gebruikt in veel richtingen zoals data science, machine Learning en web design.

Python is populair geworden omdat de basis gemakkelijk te leren is. Op dit moment is het zelfs populairder dan Java en C++.

Omdat Python goed leesbaar is en een eenvoudige structuur heeft, is Python ook geschikt om de basis van het programmeren te leren. Daarom zie je dat het op hogescholen en universiteiten dé programmeertaal is.

Met Python kunnen niet-programmeurs rechttoe-rechtaan programma’s maken zonder dat ze echt specialist hoeven te zijn.

Python: wie gebruikt het en waarvoor?
Python kom je overal tegen: in de wereld van data analyse, deep learning en IoT. Maar ook in de wereld van networking en beheer.

Een effect van de populariteit is dat er bijna oneindig veel bibliotheken beschikbaar zijn. Bibliotheken met softwarebouwstenen om het werk gemakkelijker te maken. Een goed voorbeeld is TensorFlow, een open source library  voor deep learning.

Verder is Python ook handig voor het schrijven van scripts voor het automatiseren van taken, zoals het configureren van netwerken. Python is als het ware de lijm tussen standaard softwarecomponenten. Scripts zijn snel te ontwikkelen, gemakkelijk aan te passen en goed te beheren. Daarom is Python niet alleen belangrijk voor programmeurs, maar ook voor systeem- en netwerkbeheerders. Iedere beheerder gaat straks stukjes scripten en wordt als het ware programmeur.

Python: welke trainingen kunnen wij verzorgen?
Tailor iT Training kan de volgende trainingen verzorgen:

 Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.