Microsoft beëindigt de MCSA/MCSE/MCSD certificeringen

09 mrt Microsoft beëindigt de MCSA/MCSE/MCSD certificeringen

Met de introductie van de Microsoft Role-based trainingen heeft Microsoft aangekondigd dat de resterende certificeringen, te weten MCSA, MCSE en MCSD, op 30 juni 2020 verdwijnen.

Wat betekent het vervallen van de MCSA, MCSE en MCSD certificeringsexamens voor jou en/of jouw bedrijf?

Alle examens die leiden tot een MCSA, MCSE of MCSD certificering komen op 30 juni 2020 te vervallen.
Ben je bezig met het behalen van een van bovenstaande certificeringen? Zorg er dan voor dat je je examens uiterlijk 30 juni afgerond hebt. De behaalde MCSA, MCSE of MCSD Certificering blijft op je transscript staan.

Voor Microsoft partners is het belangrijk om te weten dat behaalde examens nog 12 maanden voor je Partnership registratie als Silver of Gold partner in de diverse competenties blijven meetellen.

Trainingen voor Windows Server, SQL Server en .NET

Omdat de trainingen zoals Windows Server 2016, SQL Server en .NET development qua inhoud en diepgang ingaan op de diverse producten van Microsoft , blijven deze trainingen na 30 juni 2020 gewoon bestaan. De mogelijkheid om na 30 juni 2020 de examens af te leggen komt echter te vervallen.

Ook voor de nieuwe trainingen, zoals Windows Server 2019 of SQL server 2019, zullen er geen certificeringen komen. Met de aangekondigde upgrade training naar Windows Server 2019, medio juni/juli, komt de mogelijkheid om je MCSA Windows Server 2016 te upgraden naar 2019 te vervallen.

Wat betekent dit voor jou en/of jouw organisatie?

Indien je gestart bent met een certificering kun je deze gewoon vervolgen. Je dient er echter wel voor te zorgen dat je de examens op tijd inplant. De certificeringsexamens komen pas halverwege dit jaar te vervallen. Dit bekent dat je een certificering, die uit 2 of 3 examens bestaat, nog voor 30 juni 2020 kunt behalen.

Indien je pas in het tweede kwartaal met een MCSA, MCSE of MCSD certificering wil starten, dan adviseren onze opleidingsadviseurs dat niet te doen. Indien een certificering geen doel of voorwaarde is en heb je de kennis nodig, dan kun je deze trainingen uiteraard nog gewoon volgen.

Wij begrijpen dat er wellicht nog vragen of onduidelijkheden met betrekking tot deze wijzingen zijn. Onze opleidingsadviseurs willen je hier uiteraard bij helpen en staan je graag te woord.

Wij zijn op maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar via 085 02 01 070 of info@tailorit.nlMeer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.