Nieuwe Cisco trainingen

09 mrt Nieuwe Cisco trainingen

Het certificeringsprogramma van Cisco is per 24 februari jongstleden gewijzigd. Hiermee zijn de nieuwe examens gelanceerd en zijn er nieuwe (her)certificeringsregels met betrekking tot CCNA, CCNP en CCIE van kracht.

Het is van belang om te weten wat deze wijzigingen inhouden en wat dit voor jou of voor jouw organisatie betekent.
We hebben de belangrijkste wijzigingen voor je op een rijtje gezet.

Er blijven twee 2 Associate-certificeringen over:

  • de CCNA-certificering: de nieuwe CCNA-certificering bestaat uit 1 examen en omvat in de breedte de Cisco-technologieën voor routing & switching, wireless, security, data center, service provider en collaboration. Hiermee wordt de inhoud van de CCNA-certificering conceptueler dan hiervoor het geval was. Cisco geeft aan van een CCNA’er te verwachten dat hij of zij de Cisco-producten in de breedte kent. De meer specialistischere kennis komt in de nieuwe CCNP-certificeringen aan bod. De CCNA-certificering is 3 jaar geldig.
  • de DevNet Associate-certificering: De nieuwe DevNet Associate-certificering bestaat ook uit 1 examen. Met de introductie van deze certificering benadrukt Cisco het toenemende belang van software-vaardigheden voor IT-medewerkers.

Alle andere CCNA- en Associate-certificeringen komen hiermee te vervallen.

Er zijn zes 6 CCNP-/Professional-certificeringen overgebleven:

  • CCNP Enterprise
  • CCNP Security
  • CCNP Data Center
  • CCNP Collaboration
  • CCNP Service Provider
  • DevNet Professional

Je behaalt een CCNP-certificering door het behalen van 2 examens: een core-examen en een concentration-examen. Iedere CCNP-certificering kent 1 core-examen dat verplicht afgelegd dient te worden en meerdere concentration-examens waaruit 1 examen gekozen dient te worden.

Alle CCIE Written-examens zijn komen te vervallen. In de nieuwe situatie kan een CCIE-certificering behaald worden door een core-examen te behalen en vervolgens het desbetreffende lab-examen te behalen.

Alle Cisco-certificaten zijn vanaf 24 februari 2020 drie jaar geldig. Hercertificeren voor een Cisco-certificering betekent met de nieuwe regels dat je naast het behalen van je examens, aantoont dat je jouw kennis blijft ontwikkelen. Zo ontvang je bijvoorbeeld Continuing Education Credits voor het bijwonen van Cisco Live en het volgen van Cisco-trainingen.

Heb je vragen over het nieuwe certificeringsprogramma of wil je meer informatie? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Wij helpen je graag!

Wij zijn op maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar via 085 02 01 070 of info@tailorit.nlMeer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.