DP-500: Designing and Implementing Enterprise-Scale Analytics Solutions Using Microsoft Azure and Microsoft Power BI

Kandidaten voor dit examen moeten deskundig zijn in het ontwerpen, creëren en implementeren van data-analyseoplossingen op bedrijfsschaal.

De verantwoordelijkheden voor deze functie omvatten het uitvoeren van geavanceerde data-analyse op schaal, zoals het opschonen en transformeren van data, het ontwerpen en bouwen van enterprise data modellen, het integreren van geavanceerde analysemogelijkheden, het integreren met IT-infrastructuur en het toepassen van development lifecycle practices. Deze professionals helpen vereisten op ondernemingsniveau te verzamelen voor oplossingen voor gegevensanalyse, waaronder Azure en Microsoft Power BI. Ze geven ook advies over gegevensbeheer en configuratie-instellingen voor Power BI-administratie, bewaken het gegevensgebruik en optimaliseren de prestaties van de oplossingen voor gegevensanalyse.

Azure enterprise data analysts werken samen met andere rollen, zoals solution architects, data engineers, data scientists, AI engineers, database administrators en Power BI data analysts.

Kandidaten voor dit examen moeten beschikken over geavanceerde Power BI-vaardigheden, waaronder het beheer van gegevensopslagplaatsen en gegevensverwerking in de cloud en op locatie, samen met het gebruik van Power Query en Data Analysis Expressions (DAX). Zij moeten ook bedreven zijn in het gebruik van gegevens uit Azure Synapse Analytics en ervaring hebben met het bevragen van relationele databases, het analyseren van gegevens met behulp van Transact-SQL (T-SQL) en het visualiseren van gegevens.

Locaties

Meer weten over dit examen of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.

Details

Examen ID: DP-500

Andere examens