Microsoft 365 Certified Modern Desktop Administrator Associate

Op 3 december 2018 heeft Microsoft ook de Microsoft 365 Certified Desktop Administrator Associate aan hun Role-Based aanbod toegevoegd.

Om je te certificeringen hiervoor dien je te slagen voor twee nieuwe examens. Deze examens zijn ook sinds 3 december in BETA beschikbaar:

  • MD-100: Windows 10
  • MD-101: Managing Modern Desktops

De trainingen hiervoor zitten nog in de ‘pijplijn’. Verwachting is dat deze training in januari 2019 beschikbaar komen.
De vraag is of deze trainingen dan compleet zijn omdat vele nieuwe AZ-x trainingen dat nog niet zijn. Zo ontbreken nog echte opgaves en wordt doorverwezen naar de documentatie website van Microsoft om bepaalde ‘oefeningen’ te doen. Momenteel werkt Microsoft er aan om deze trainingen te voorzien van echte opgaves/oefeningen.

Er zijn geen transitie examens voor Windows 10. Voor zover nu bekend is komen deze ook niet beschikbaar.

Dus wanneer examen 70-697: Configuring Windows Devices en/of 70-698: Installing and Configuring Windows 10 is behaald, dienen nog steeds de examens MD-100 en MD-101 te worden afgelegd.

Aanvullende training is echt geen overbodige luxe voor het behalen van deze examens.

Bert Knot

Bert Knot

Mijn motto is: ‘’Zorg ervoor dat je elke dag je werk met plezier kan doen’’. De mensen die mij kennen weten dat ik een persoon ben die altijd van het positieve uitgaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor onze klanten/relaties de kennis en vaardigheden in kaart te brengen en aan te leren of te ontwikkelen zodat zij ook, net zoals ik, met plezier naar hun werk kunnen gaan. De kernwaarde die mij dan ook het beste omschrijft is Geniet elke dag van het werk wat je doet. Bij Tailor iT Training en Tailor You hou ik me dan ook bezig met het adviseren van mensen over welke kennis en vaardigheden ze zouden kunnen aanleren. Hierbij komen veel creativiteit en flexibiliteit kijken, maar ook de gedachte welke leerstijl het beste bij de desbetreffende cursist(en) past. Hiervoor bedenk ik dan ook de juiste opleidingsoplossing, zodat men datgene leert om met plezier naar het werk te kunnen gaan, want als je jouw werk met plezier doet, krijg je er energie van, ben je veel productiever en wordt je ook erg gewaardeerd.