Verlenging MCSA, MCSE en MCSD certificeringen

02 jun Verlenging MCSA, MCSE en MCSD certificeringen

In onze nieuwsbrief van Maart 2020 gaven we aan dat de MCSA, MCSE en MCSD certificeringen, vanwege de introductie van de Microsoft Role-based trainingen, per 30 juni 2020 zouden verdwijnen.

Echter heeft Microsoft op 27 maart jl. aangekondigd dat, vanwege de corona crisis, het vervallen van deze certificeringen tot en met 31 januari 2021 uitgesteld zal worden.

In dit artikel zetten we nog een keer alle informatie omtrent de beëindiging van deze certificeringen.

Wat betekent het vervallen van de MCSA, MCSE en MCSD certificeringsexamens voor jou en/of jouw bedrijf?
Alle examens die leiden tot een MCSA, MCSE of MCSD certificering komen op 31 januari 2021 te vervallen. Ben je bezig met het behalen van één van de bovenstaande certificeringen? Zorg er dan voor dat je je examens uiterlijk 31 januari afgerond hebt. De behaalde MCSA, MCSE of MCSD certificering blijft op je transscript staan.

Voor Microsoft partners is het belangrijk om te weten dat behaalde examens nog 12 maanden voor je Partnership registratie als Silver of Gold partner in de diverse competenties blijven meetellen.

Trainingen voor Windows Server, SQL Server en .NET
Omdat de trainingen zoals Windows Server 2016, SQL Server en .NET development qua inhoud en diepgang op de diverse producten van Microsoft ingaan, zullen deze trainingen na 31 januari 2021 blijven bestaan. De mogelijkheid om na 31 januari 2021 de examens af te leggen zal echter komen te vervallen.

Tevens zullen voor de nieuwe trainingen zoals Windows Server 2019 of SQL Server 2019 geen certificeringen komen. Met de aangekondigde upgrade training naar Windows Server 2019, medio juni/juli, komt de mogelijkheid om je MCSA Windows Server 2016 te upgraden naar 2019 te vervallen.

Wat betekent bovenstaande voor jou en/of jouw organisatie
Indien je gestart bent met een certificering kun je deze gewoon vervolgen. Je dient er echter wel voor te zorgen dat je de examens op tijd inplant. De certificeringsexamens komen pas halverwege dit jaar te vervallen. Dit betekent dat je een certificering, die uit 2 of 3 examens bestaat, nog voor 31 januari 2021 kunt behalen.

Indien je nog niet met een MCSA, MCSE of MCSD certificering gestart bent, dan adviseren wij je om dat niet meer te doen. Als een certificering geen doel of voorwaarde is en je hebt alleen de kennis nodig, dan kun je deze trainingen uiteraard nog gewoon volgen.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen hebben, neem dan contact met ons op.Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.