Privé Coaching Traject Burn-out voorkomen

Logo TailorIT RGB

Privé Coaching Traject Burn-out voorkomen

 1.575,00

Privé Coaching Traject Burn-out voorkomen

– “Ik wordt moe wakker en slaap slecht! Wat is er toch aan de hand?”
– “Terwijl mijn werkdag nog niet eens is begonnen, heb ik al geen zin meer en zie ik als een berg op tegen al de dingen die ik nog moet doen!”
– “Gefeliciteerd mevrouw, als beloning voor uw tomeloze inzet en keihard werken, krijgt u een burn-out”
– “Van harte meneer, u heeft een burn-out als waardering voor uw 80-urige werkweek”

Iedereen heeft het wel eens heel druk, loopt regelmatig rond met spanning of stress en is erg moe. Dat is op zich niet zo erg. De problemen ontstaan als de aan u gestelde eisen hoger zijn dan u op dat moment aankunt én als deze overbelasting te lang aanhoudt. Om aan de gestelde eisen te voldoen put u zichzelf steeds verder uit. Lange periodes van spanning of stress kan zich uiteindelijk ontwikkelen tot een burn-out. Onder het motto 'voorkomen is beter dan genezen' kunnen wij u door middel van privé coaching helpen om in een dergelijke situatie terecht te komen.

Doel

Tijdens een intake gesprek bepaalt de coach gezamenlijk met de betrokkene welke resultaten er met het traject bereikt dienen te worden. Doelen zijn in ieder geval het leren herkennen van signalen die kunnen leiden tot een burn-out (fysiek, psychisch, sociaal en contextueel), het leren stellen en bewaken van grenzen en bewustwording van welke activiteiten energie kosten en welke energie opleveren.

Door deze aanpak, waarin vooral de persoon centraal staat, zijn er effecten op de lange termijn aanwezig. De deelnemer wordt geprikkeld om bij de eigen manier van werken stil te staan en deze bewust te veranderen. Een proces dat met een privé coachingstraject in gang gezet wordt, maar daarmee niet ophoudt.

Doelgroep

Een privé coachingstraject is voor iedereen geschikt, aangezien de specifieke inhoud van de sessies vooraf wordt afgestemd en volledig op de betreffende deelnemer wordt aangepast.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Vorm

Maatwerk, individuele sessies

Inhoud

Eerste sessie: Basis
In dit gesprek vindt de introductie en kennismaking plaats. We bekijken wat de huidige situaties is, wat de uitdagingen en valkuilen van betrokkene zijn en expliciteren de gewenste opbrengst. Vervolgens komen de volgende thema's aan de orde: signalen van het lichaam, energiemanagement en impact van de huidige wijze van denken en doen
Tweede tot en met vierde sessie: Verdieping
Verder onderzoeken van de aandachtspunten aan de hand van de ervaringen met de thuisopdracht; waar ervaar je grens en op welke manier kun je ermee omgaan. Afhankelijk van deze situatie vindt verdieping plaats op het gebied van grenzen aanvoelen en aangeven & communicatie.
Vijfde sessie: Integratie
Dit is de afrondende en sturende sessie waarin de opbrengsten van de voorgaande sessie in geborgd worden. Verder komt hierin ook aan de oorde hoe betrokkene zelf het leerproces kan voortzetten.

Vervolgopleidingen

Bijzonderheden

Na iedere sessie krijgt de coachee opdrachten mee. Zo blijft het niet bij theorie maar wordt het geleerde tevens in de dagelijkse werkzaamheden geïntegreerd.

5 sessies

€ 1.575

Cursusdata

1, 8, 15, 22 en 29 oktober 2021

Andere data?

Locaties

Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

Andere locatie?

Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.