Persoonlijke training Krachtig adviseren

Logo TailorIT RGB

Persoonlijke training Krachtig adviseren

 1.260,00

Persoonlijke training Krachtig adviseren

-Ik heb mijn best gedaan om de vraag van de klant te vertalen in een advies! Ik snap niet dat het niet goed is aangekomen”
-“Hoe zorg ik er als intern adviseur voor dat ik vanaf het begin van een project betrokken wordt en niet pas in een erg laat stadium”
-“Mijn opdrachtgever vond mijn advies prima en toch kreeg ik de opdracht niet! Hoe kan dat?”

Adviseren is een kunst! Krachtig adviseren is een kunst in het kwadraat. Het gaat bij adviseren om meer dan de gevolgde procedure en de inhoud van het advies! Het gaat om acteren op meerdere niveaus tegelijkertijd en dat vraagt om flexibiliteit van de adviseur.

Doel

Na afloop van de trainingheeft de deelnemer:

 • Inzicht in het proces en de context van adviseren en in veel mindere mate de technisch inhoudelijke kant daarvan (outside-in denken).
 • Kennis met betrekking tot typering van de adviseur en zijn/haar doelgroep voor het uitbrengen van een efficiënt advies.
 • Handvatten om het adviseren in het dagelijkse praktijk effectief op te pakken.
 • Doelgroep

  Deze training is bedoeld voor personen die praktijkervaring hebben als adviseur en hun vaardigheden op dat vlak willen verbeteren en verdiepen.

  Voorkennis

  Vorm

  Maatwerk

  Inhoud

  Voorafgaand aan de kennissessie krijgt de deelnemer een digitale vragenlijst toegestuurd die men een week voor de eerste bijeenkomst moet retourneren aan de trainer.

  Eerste sessie: Beeldvorming

  In dit gesprek vindt de introductie en kennismaking plaats. We bekijken wat de huidige situatie is, wat de uitdagingen en valkuilen van betrokkene zijn en expliciteren de gewenste opbrengst. Vervolgens vindt de eerste beeldvorming van krachtig adviseren plaats en gaan we in op het persoonlijke adviesprofiel.

  Tweede en derde sessie: Verdieping

  Verder onderzoeken van de aandachtspunten aan de hand van de ervaringen met de thuisopdracht en het adviesproces; waar ervaar je een grens en op welke manier kun je ermee omgaan? Daarnaast wordt ingegaan op de fenomenen invloed verkrijgen en omgaan met weerstanden.

  Vierde sessie

  In principe is dit de afrondende en sturende sessie waarin de opbrengsten van de voorgaande sessies geborgd worden. Je krijgt in de loop van de sessie concrete en persoonlijke handvatten voor krachtig adviseren. Verder komt hierin ook aan orde hoe betrokkene zelf het leerproces met betrekking tot adviseren kan voortzetten.

  Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  Na iedere sessie krijg je opdrachten mee. Zo blijft het niet bij theorie maar wordt het geleerde tevens in de dagelijkse werkzaamheden geïntegreerd. Verder krijg je in de loop van de sessies een aantal Quick Refence Cards als hulpmiddel voor de dagelijkse praktijk. De sessies vinden plaats op kantoor of desgewenst op een externe locatie.

  4 sessies

  € 1.260

  Data voor een STAP training worden in overleg met de cursist ingepland.

  Cursusdata

  5, 12, 19 en 26 juni 2023

  6, 13, 20 en 27 juli 2023

  4, 11, 18 en 25 augustus 2023

  6, 13, 20 en 27 september 2023

  2, 9, 16 en 23 oktober 2023

  1, 8, 15 en 22 november 2023

  7, 14, 21 en 28 december 2023

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  SKU: STAP-PERSOONLIJK-KRACHTIG Categorieën: , Tags: ,
  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.