MS Office 2010 Migratietraining

Logo TailorIT RGB

MS Office 2010 Migratietraining

 370,00

MS Office 2010 Migratietraining

Steeds meer organisaties maken de overstap van oudere MS Office versies naar MS Office 2010. Om deze migratie succesvol te laten verlopen, wordt een gedegen voorbereiding van systeembeheer vereist. Denk hierbij, naast de installatie/uitrol van MS Office 2010, ook aan omzetten van MS Excel en MS Access applicaties en huidige bestanden, aanpassen of ontwikkelen van sjablonen en het op niveau brengen van het kennisniveau van de helpdesk medewerkers. Voor de gebruikers binnen de organisatie is de migratie ook een grote stap. MS Office 2010 brengt voor hen grote veranderingen met zich mee. De nieuwe gebruikersinterface en de nieuwe structuur van het lint zijn wezenlijk verschillend ten opzichte van de oudere Office versies. Het eerste wat u ziet wanneer u MS Office 2010 start, is een opgeruimd nieuw uiterlijk. De functies die u kent en gebruikt, zijn echter niet verdwenen en er zijn zelfs nieuwe functies toegevoegd die u veel tijd zullen besparen. De nieuwe MS Office versie werkt ook met smartphones, tablets en in de cloud, zelfs op pcs waarop MS Office niet is geinstalleerd. In deze migratietraining van een dag is, naast uitleg over de grootste noviteiten en verschillen ook ruimte om kennis en vaardigheden van de MS Office applicaties uit te breiden en de nieuwe mogelijkheden te leren gebruiken. Tijdens deze trainingen in groepen van maximaal 10 deelnemers wordt theorie afgewisseld met praktijk.

Doel

Medewerkers motiveren om met MS Office 2010 te gaan werken.
Vermindering in effectiviteit van werken tijdens en na de migratie zo klein mogelijk maken
De kwaliteit intern en naar klanten op een hoog niveau houden
Voorkomen van de enorme piek in ondersteuningsvraag voor helpdesk of de MS Office specialisten

Doelgroep

Deze migratietraining is bedoeld voor iedereen die heeft gewerkt met een eerdere versie van MS Office en die op een praktijkgerichte manier kennis wil nemen van de veranderingen in MS Office 2010.

Voorkennis

U beschikt over een brede kennis van de MS Office applicaties uit een eerdere versie. Daarnaast kunt u omgaan met MS Windows.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De mogelijkheden van de nieuwe user interface van Microsoft Office 2010
Het lint
Werkbalk Snelle toegang
Samenwerken met Office 2010
De belangrijke wijzigingen in MS Outlook, MS Word, MS Excel en MS PowerPoint
Tips & tricks om effectiever en slimmer te kunnen werken

Vervolgopleidingen

Na het volgen van deze migratietraining kunt u bijvoorbeeld doorgaan met een van onze MS Office 2010 Basis of Vervolg trainingen, om zodoende de reeds aanwezige kennis te updaten met betrekking tot de diverse applicaties.

Bijzonderheden

Om het migratietraject succesvol te laten verlopen kan Tailor iT Training een vrijblijvend advies op maat samenstellen om helpdeskmedewerkers en gebruikers optimaal te ondersteunen voor, tijdens en na de overstap naar MS Office 2010.

Mogelijke oplossingen die wij bieden, zijn:

Voor de gebruikers:
• Workshop

van een halve dag voor groepen van maximaal 40 personen waarbij tijdens een levendige, actieve presentatie de nieuwe structuur, het lint en de grootste verschillen uitgelegd worden en de medewerkers gemotiveerd worden om zelf met MS Office 2010 aan de slag te gaan

Of:

• Migratietraining
van een dag waarbij naast uitleg over de grootste verschillen ook ruimte is om kennis en vaardigheden van de Office applicaties uit te breiden en de nieuwe mogelijkheden te leren gebruiken. Tijdens deze trainingen in groepen van maximaal 10 deelnemers wordt theorie afgewisseld met praktijk.

Aangevuld met:
• Aanvullende workshops of trainingen om kennis en vaardigheden te verdiepen, waarbij de in de organisatie veelgebruikte MS Office mogelijkheden diepgaand uitgelegd worden met als doel de efficiëntie in het dagelijks werk te verbeteren.
• Floorwalking / werkplekbegeleiding, waarbij een trainer op locatie ondersteuning komt bieden voor praktijkvragen van medewerkers of directie en management
• Verschillende e-learning mogelijkheden van online hulp en oefeningen bij vragen tijdens werkzaamheden tot effectieve studie inclusief toetsen en ondersteuning/coaching.
• Hulpmiddelen zoals een Quick Reference Card, verschillende soorten cursusmateriaal en naslagwerk (digitaal en gedrukt) en oefenbestanden

Voor de servicedesk medewerkers en applicatie specialisten:

• Upgrade MS Office 2010 training
Voor servicedesk medewerkers waarbij vanuit een technische insteek de structuur en nieuwe mogelijkheden van MS Office 2010 uitgelegd worden en inzicht gegeven wordt in waar benodigde kennis het beste gehaald kan worden en welke vragen van medewerkers verwacht kunnen worden.

• Specialistische applicatie trainingen
Diepgaande training op de MS Office 2010 applicaties zoals bijvoorbeeld Microsoft Certified Application Specialist (MCAS) of vergelijkbare, op maat samengestelde training voor servicedesk medewerkers om zodoende de gebruikers optimaal te kunnen ondersteunen.

• Microsoft Office beheer trainingen
Professionele trainingen zoals Deploying Microsoft Office 2010 Professional, Installing and Configuring Windows 7 Client, Windows 7 Enterprise Desktop Support Technicial om succesvolle MS Office 2010 installaties te kunnen plannen en uitvoeren.

• Consultancy / Office automation
Consultancy ondersteuning om bijvoorbeeld huisstijl en sjablonen om te zetten naar MS Office 2010.

• Hulpmiddelen
Zoals verschillende soorten cursusmateriaal en naslagwerk (digitaal en gedrukt), gratis Microsoft online migratie tool, referenties van Tailor iT klanten met ervaringen en tips en trucs om MS Office 2010 succesvol te implementeren.

1 dag

€ 370

Cursusdata

11-jul-22

15-aug-22

12-sep-22

17 oktrober 2022

Andere data?

Locaties

Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

Andere locatie?

Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.