Intakegesprekken training voor ICT'ers

Logo TailorIT RGB

Intakegesprekken training voor ICT'ers

 625,00

Intakegesprekken training voor ICT'ers

Veel ICT-ers werken op basis van detachering voor kortere of langere tijd bij een opdrachtgever. De selectie van kandidaten voor dat soort opdrachten gebeurt veelal op basis van CV's en in tweede instantie op basis van een intakegesprek. Veel ICT'ers vinden het lastig om zich te profileren in dergelijke intakegesprekken. Toch hangt er van af: de indruk die ze maken op de opdrachtgever bepaalt of ze de opdracht wel of niet krijgen. Gelukkig zijn dit soort gespreksvaardigheden te trainen. In deze training staan vragen centraal als: Hoe zorg ik dat ik zo krachtig moglijk overkom? Hoe laat ik in een gesprek mijn kennis en ervaring optimaal blijken? Hoe verkoop ik mezelf? Je gaat naar huis met krachtige tips en technieken voor een sterke presentatie in een intakegesprek.

Doel

Veel ICT-ers werken op inhuurbasis voor kortere of langere tijd bij een opdrachtgever (detachering). De selectie voor dat soort opdrachten gebeurt veelal in eerste instantie op basis van CV's en in tweede instantie op basis van een intakegesprek. Zo'n intakegesprek is voor technisch georiënteerde ICT-ers nogal eens lastig. Hoe zorg ik dat ik zo krachtig mogelijk overkom? Hoe laat ik in een gesprek mijn kennis en ervaring optimaal blijken? Hoe verkoop ik mezelf? De indruk die een opdrachtgever in het gesprek krijgt bepaalt of de opdracht wel of niet valt. Deze training geeft krachtige tipes en technieken voor een sterke presentatie in een intakegesprek.

Doelgroep

Deze training is voor ICT-ers die krachtige tips en technieken willen voor een sterke presentatie in een intakegesprek.

Voorkennis

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen zullen gedurende de training aan bod komen:

 • Non-verbale communicatie: Je krijgt maar één kans om een goede indruk te maken. Die eerste indruk ontstaat meestal in de eerste paar seconden van een ontmoeting. Een goede non-verbale communicatie is daarbij cruciaal! De training biedt praktische tips om die optimaal te maken. Standaard vragen. Sommige vragen komen veel terug in een intakegesprek. Wat zijn je sterke punten? Wat zijn je zwakke punten? Waarom zouden we voor jou kiezen? Het is belangrijk om de antwoorden op die vragen paraat te hebben. De training gaat hierop in.
 • Voorbereiding: Een goede voorbereiding is het halve werk. Hoe kan je je voorbereiden op een intakegesprek en hoe gebruik je die informatie in het gesprek? Praktische tips en aanwijzingen.
 • Actieve houding: Een actieve in plaats van een afwachtende houding in een intakegesprek zorgt voor een positieve indruk bij de opdrachtgever. Hoe bereik je dat? Hoe toon je initiatief en neem je de leiding? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Leer in de training hoe dat aan te pakken.
 • Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om met het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de praktijk kunnen inzetten.

  1 dag

  € 625

  Cursusdata

  Data op aanvraag

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  SKU: STAP-INTAKE-ICT Categorieën: , Tags: ,
  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.