Infrastructuur-architectuur in de praktijk

Logo TailorIT RGB

Infrastructuur-architectuur in de praktijk

 1.295,00

Infrastructuur-architectuur in de praktijk

Op zoek naar een verdieping als Infrastructuur Architect? In deze praktische training leer je methoden en technieken op een juiste manier in de eigen werkpraktijk in te zetten.

Doel

Deze cursus behandelt de kern van het architectuurdenken op het vlak van infrastructuur-architectuur. Er wordt samengevat wat architectuur bedrijven behelst, waar infrastructuur-architectuur ophoudt en andere disciplines beginnen. We bespreken de architectuurraamwerken zoals DYA Infrastructuur, OIAm en TOGAF 9.1. In die context komen ook gereedschappen als architectuurprincipes, patterns en bouwblokken aan de orde, inclusief de toepassing en valkuilen van die gereedschappen. Een tweede belangrijke poot is het financiële aspect. Wat kosten mijn diensten? Wat is de waarde ervan voor de afnemer? Hoe blijf ik de concurrentie voor? Wat zijn hierbij mogelijke voordelen van bijvoorbeeld cloud computing?

Doelgroep

Deze cursus richt zich op de beginnende én de ervaren IT-architect of infrastructuur-architect, maar ook op andere architecten, (senior) managers, infrastructuurspecialisten, consultants.

Voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist. De stof wordt behandeld op hbo+niveau.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

In deze praktische opleiding is kennisdeling met andere deelnemers een belangrijk onderdeel van het programma. Samen pas je de geleerde stof toe op cases en vorm je je mening over infrastructuur-architectuur. In de opleiding oefen je met architectuurraamwerken, zodat je zelf kunt beslissen of, en zo ja welk raamwerk het best bruikbaar zijn voor jou. Ook krijg je de beschikking over concrete rekenmodellen waarmee je in je eigen praktijksituatie aan de slag kunt.

Programma

De volgende onderwerpen worden behandeld tijdens deze cursus infrastructuur-architectuur:
Dag 1: Kernconcepten infrastructuur-architectuur, architectuurprincipes, bouwblokken, diverse raamwerken zoals TOGAF9.1 en OIAm.
Dag 2: IT-infrastructuur en de financiële kant: het vaststellen en prioriteren van requirements van afnemers, het rekenen aan infrastructurele bouwblokken en hun financiële consequenties en het doorbelasten van bouwblokken aan afnemers.

Vervolgopleidingen

Bijzonderheden

2 dagen

€ 1.295

Cursusdata

Data op aanvraag

Andere data?

Locaties

Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

Andere locatie?

SKU: INFRA-ARCH-PR Categorieën: , , Tag:
Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.