ICT Communicatietraining voor Technische Consultants en -Engineers

Logo TailorIT RGB

ICT Communicatietraining voor Technische Consultants en -Engineers

 1.875,00

ICT Communicatietraining voor Technische Consultants en -Engineers

“Deze training is bedoeld voor technische consultants en -engineers. Zij zijn de specialisten die de ICT-infrastructuur installeren, opwaarderen en aanpassen. Ze hebben technische kennis van en ervaring met specifieke onderdelen van een ICT-infrastructuur, zijn meestal in diesnt van een ICT-dienstverlener en werken in projectverband. Hun technische kennis en ervaring zijn echter allang niet meer voldoende om een klant goed van dienst te kunnen zijn. De klant wil namelijk graag dat je met ze meedenkt en ze adviseert & voor de ICT-dienstverlener vormen ze zijn 'ogen en oren'. Zij hebben immers het meest contact met de klant en horen en zien ontwikkelingen die kansen bieden.

Aan bod komen in elk geval: goed luisteren, (door)vraagtechnieken en presentatietechnieken.”

Doel

Technische kennis en ervaring is nier meer voldoende om een klant goed van dienst te kunnen zijn. Een klant wil graag dat een technische consultant of -engineer met hem meedenkt en goed kan luisteren. Voor ICT-dienstverleners zijn de technische consultants en -engineers de 'ogen en oren'. Zij hebben het meest contact met de klanten en horen en zien ontwikkelingen in een bedrijf of instelling die kansen bieden. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarom, naast technische kennis, onontbeerlijk. De training “Communicatie voor technische consultants en -engineers” behandelt de communicatieve vaardigheden die specifiek van belang zijn.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor technische consultants en -engineers.

Voorkennis

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen zullen gedurende de training aan bod komen:

 • (Non)verbale communicatie: Een sterke (non)verbale communicatie is waardevol in een projectoverleg of tijdens een presentatie. De training gaat daarom in op een aantal aandachtspunten die de (non)verbale communicatie verbeteren.
 • (Door)vraagtechnieken: Een goede (door)vraagtechniek is belangrijk om snel en effectief problemen of aandachtspunten van klanten te achterhalen of een gesprek met een ICT-manager of teamleider te hebben. De training besteedt hier ruimschoots aandacht aan.Rapportages schrijven: De meeste engineers en consultants schrijven regelmatig rapportages. Een bondige en actieve schrijfstijl zorgt voor duidelijke en vlot leesbare teksten. De training behandelt een methodiek om rapportages goed te structureren en geeft hulpmiddelen om de schrijfstijl te verbeteren.
 • Presentatietechnieken: Technisch Engineers en -consultants brengen regelmatig informatie over naar groepen in een overleg of tijdens het verzorgen van een presentatie. In deze training kijken we naar de ingrediënten van een presentatie die boei en 'blijft hangen'.
 • Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereike kennis direct in de praktijk kunnen inzetten.

  3 dagen

  € 1.875

  Cursusdata

  Data op aanvraag

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  SKU: STAP-ICT-TCE Categorieën: , Tags: ,
  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.