ICT Communicatietraining voor Presales Consultants

Logo TailorIT RGB

ICT Communicatietraining voor Presales Consultants

 1.875,00

ICT Communicatietraining voor Presales Consultants

“Deze training richt zich op Presales Consultants. Zij vormen het 'technisch geweten' van een ICT-sales organisatie; ze zijn verantwoordelijk voor het uitvragen van de functionele en technische behoeften van relaties. Op basis van die uitvraag maken ze een technisch ontwerp op hoofdlijnen en eventueel een offerte voor de benodige hardware, software en diensten om dat ontwerp te implementeren. Dat vraagt dat ze beschikken over een uitstekende vraagtechniek, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat de inhoud van de offerte maximaal aansluit op de vraag van de klant. Daarnaast moeten ze natuurlijk helder, bondig en goed kunnen schrijven en moeten ze hun technische oplossing in klare taal kunnen presenteren.

Aan bod komen in elk geval: vraagtechnieken, schrijf- en presentatievaardigheden.”

Doel

Presales Consultants zijn het 'technisch geweten' van een ICT-sales organidatie. Ze zijn verantwoordelijk voor het uitvragen van de behoefte van relaties en het schrijven van een offerte voor een (technische) oplossing. Ze werken meestal nauw samen met accountmanagers. Een goed Presales Consultant beschikt over een uitstekende vraagtechniek. Die is van het grootste belang om de inhoud van offertes maximaal te laten aansluiten op de klantvraag. Hij of zij heeft daarnaast de schrijfvaardigheid om heldere, bondige en goed leesbare offertes te schrijven. Als laatste is de Presales Consultant in staat om een technische oplossing in klare taal te presenteren. De training gaat in op de communicatieve vaardigheden die voor deze taken nodig zijn.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor Presales Consultants.

Voorkennis

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen zullen gedurende de training aan bod komen:

 • (Door)vraagtechnieken: De Presales Consultant is degene die de juiste vragen weet te stellen om een klantvraag helemaal duidelijk te krijgen. Dit perceptiemanagement is cruciaal om de juiste oplossingen aan te kunnen bieden. De training gaat in op een aantal doorvraagtechnieken en modellen die juist voor presales van grote waarde zijn.
 • Schrijfvaardigheid: De Presales Consultant schrijft regelmatig offertes, rapportages en notities. Een bondige en actieve schrijfstijl zorgt voor duidelijke en vlot leesbare teksten en offertes met impact. De training behandelt een methodiek om documenten goed te structureren en geeft hulpmiddelen om de schrijfstijl te verbeteren
 • Presentatievaardigheden: Het verzorgen van een inspirerende en overtuigende presentatie is in sales van enorm belang. Voor technische onderwerpen is dit de taak van de Presales Consultant. In deze training kijken we naar de ingrediënten van een presentatie die boeit en 'blijft hangen'.
 • Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om met het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de praktijk kunnen inzetten.

  3 dagen

  € 1.875

  Cursusdata

  Data op aanvraag

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  SKU: STAP-ICT-PC Categorieën: , Tags: ,
  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.