ICT Communicatietraining voor Beheerders

Logo TailorIT RGB

ICT Communicatietraining voor Beheerders

 1.875,00

ICT Communicatietraining voor Beheerders

“Deze training is bedoeld voor systeembeheerders, netwerkbeheerders, werkplekbeheerders en applicatiebeheerders. Zij zorgen ervoor dat de ICT-infrastructuur betrouwbaar is en snel werkt. Voorheen vroeg dat vooral technische kennis en ervaring. Door de introductie van extern beheer en clouddiensten verdwijnt de techniek echter naar de achtergrond. ICT-beheerders hebben voortaan veel meer een regiefunctie. Die vraagt om andere communicatievaardigheden. Zo moeten ze soepel met gebruikers en technische partners kunnen schakelen. Ook moeten ze goed de functionele eisen en wensen kunnen achterhalen en verwoorden.

Aan bod komen in elk geval: rapportages schrijven, non-verbale communicatie en presentatietechnieken.”

Doel

Het vak van ICT-beheerders vroeg traditioneel vooral technische kennis en ervaring. Tegenwoordig heeft een ICT-beheerder steeds vaken een regiefunctie. Naast technische kennis zijn nu vooral communicatieve vaardigheden van belang. Beheerders hebben vooral veel contact met de gebruikersorganisatie, technische partners en cloudpartners om de dienstverlening op peil te houden. Deze training behandelt de communicatieve vaardigheden die nodig zijn voor het goed invullen van de regiefunctie.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor systeembeheerders, netwerkbeheerders, werkplekbeheerders en applicatiebeheerders.

Voorkennis

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

De volgende onderwerpen zullen gedurende de training aan bod komen:

 • (Non)verbale communicatie: Een goed contact met organisaties maakt de samenwerking gemakkelijker. Dat geldt natuurlijk ook in de communicatie naar ondersteunende partners of cloudpartijen. De training gaat daarom in op een aantal aandachtspunten die de (non)verbale communicatie verbeteren.
 • (Door)vraagtechnieken: Goed kunnen (door)vragen bij gebruikers en partners maakt het leven van een ICT-beheerder veel gemakkelijker, vandaar dat de training hier ruimschoots aandacht aan besteed.
 • Rapportages schrijven: ICT-beheerders schrijven regelmatig rapportages. Denk bijvoorbeeld aan projectstatusrapportages of een functioneel ontwerp. Een bondige en actieve schrijfstijl zorgt voor duidelijke en vlot leesbare teksten. De training behandelt een methodiek om rapportages goed te structureren en geeft hulpmiddelen om de schrijfstijl te verbeteren.
 • Presentatietechnieken: Beheerders brengen regelmatig informatie over. Bijvoorbeeld in een overleg of tijdens het verzorgen van een presentatie aan de gebruikersorganisatie. In deze training kijken we naar de ingrediënten van een presentatie die boeit en 'blijft hangen'.
 • Vervolgopleidingen

  Bijzonderheden

  De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om met het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de prakijkt kunnen inzetten.

  3 dagen

  € 1.875

  Data voor een STAP training worden in overleg met de cursist ingepland.

  Cursusdata

  28, 29 en 30 juni 2023

  10, 11 en 12 juli 2023

  22, 23 en 24 augustus 2023

  4, 5 en 6 september 2023

  16, 17 en 18 oktober 2023

  27, 28 en 29 november 2023

  6, 7 en 8 december 2023

  Andere data?

  Locaties

  Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

  Andere locatie?

  SKU: STAP-ICT-BEHEERDERS Categorieën: , Tags: ,
  Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.