Healthcare Information Security and Privacy Practitioner (HCISPP)

Logo TailorIT RGB

Healthcare Information Security and Privacy Practitioner (HCISPP)

 1.875,00

Healthcare Information Security and Privacy Practitioner (HCISPP)

Vergroot je kennis over best practices en standaarden voor het beveiligen van persoonlijke, medische informatie. Met een HCISPP-certificaat toon je bovendien op een objectieve manier aan dat je deskundig bent en ervaring hebt op het gebied van informatiebeveiliging in de gezondheidszorg.

Doel

Binnen de gezondheidszorg speelt informatiebeveiliging een belangrijke rol. Persoonlijke, medische gegevens moeten beschermd worden tegen onbevoegden, zoals vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Artsen en medisch personeel moeten in bepaalde gevallen juist weer wel toegang krijgen tot gegevens om de juiste medische zorg te kunnen verlenen. Nieuwe overheidsregels moeten geïmplementeerd worden in een steeds complexer wordend IT-landschap. De hoeveelheid te beschermen gegevens neemt daarnaast eerder toe dan dat het afneemt.

De HCISPP-training geeft je de juiste kennis en vaardigheden (HCISPP Common Body of Knowledge, ISO/IEC 27799) om medische informatie effectief en op de juiste wijze te beveiligen.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor information security managers, privacy & security consultants, compliance auditors en officers, privacy officers, health information managers en IT managers.

Voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist.

Vorm

Klassikaal en Maatwerk

Inhoud

Het HCISPP CBK omvat de volgende domeinen:
1.Healthcare Industry
2.Regulatory Environment in Healthcare
3.Privacy and Security in Healthcare
4.Information Governance and Risk Management
5.Information Risk Management
6.Third Party Risk Management

HCISPP-certificaat

Na deze training kan het HCISPP-examen afgelegd worden. Na behalen van het examen ontvang je het HCISPP-certificaat. Met dit certificaat laat je zien dat je over de kwalificaties beschikt om de bijpassende security en privacy controls binnen een gezondheidsorganisatie te definiëren, te implementeren en te beheren.

Vervolgopleidingen

Bijzonderheden

De examens zijn computer based en dienen zelf door de cursist (of optioneel via ons) aangevraagd te worden via PearsonVUE. Het examen maakt geen onderdeel uit van de training. De examens kunnen het hele jaar door worden afgenomen.

3 dagen

€ 1.875

Cursusdata

Data op aanvraag

Andere data?

Locaties

Breda, Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Zwolle

Andere locatie?

Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.