Datawarehousing

Logo TailorIT RGB

Datawarehousing

 3.195,00

Datawarehousing

Zorg dat jouw organisatie toegang krijgt tot één van de meest waardevolle assets: data. Leer alles over het ontwerpen en implementeren van data warehouses.

Doel

In de training Datawarehousing leer je in vijf dagen het complete vakgebied kennen. We behandelen onder meer de technieken en methoden om een datawarehouse te ontwerpen, data te extraheren uit bronnen en te transformeren tot informatie. Je leert om een datawarehouse te beheren voor jouw organisatie, je krijgt inzicht in diverse architectuurvisies op datawarehousing en het proces om een datawarehouse te implementeren. We besteden veel aandacht aan de praktijk en zullen regelmatig zelf aan de slag gaan. De training Datawarehousing biedt de deelnemer een uitstekende basis om succesvol met datawarehousing aan de slag te gaan.

Doelgroep

De opleiding Datawarehousing is voor iedereen die betrokken is bij het ontwerpen en het implementeren van datawarehouses. De stof wordt behandeld op hbo-niveau.

Voorkennis

Vorm

Inhoud

Dag 1: de eerste dag is een introductie op datawarehousing. We behandelen de kenmerkende aspecten van datawarehousing en plaatsen datawarehousing in de context van zowel de business als ICT. We bespreken de toegevoegde waarde van een datawarehouse voor een organisatie en behandelen de aanpak om een datawarehouse te implementeren.
Dag 2: we behandelen de rol en samenhang van de belangrijkste architectuuraspecten van datawarehousing. We besteden aandacht aan de ideeën van de guru's Bill Inmon en Ralph Kimball en bespreken ook diverse ontwikkelingen zoals cloud computing en de toepasbaarheid van deze ontwikkelingen.
Dag 3: we beginnen dag 3 met het goed leren definiëren van business requirements. Vervolgens behandelen we het dimensioneel modelleren waarbij je zelf aan de slag gaat met het ontwerpen van ster- en sneeuwvlokschema's.
Dag 4: de vierde dag staat in het teken van data. We behandelen ETL processen, metadata, datakwaliteit en master datamanagement. We leren ruwe brondata te transformeren naar het datawarehouse en/of datamarts.
Dag 5: het testen, in productie geven en beheren van een datawarehouse en bijbehorende toepassingen staat centraal in deze vijfde en laatste dag. We behandelen de succes- en risicofactoren en de verschillende trends die invloed hebben op datawarehousing.

Vervolgopleidingen

Bijzonderheden

5 dagen, verdeeld over 5 weken

€ 3.195

Cursusdata

15, 22 en 29 augustus & 5 en 12 september 2019

4, 11, 18 en 25 oktober & 1 november 2019

18 en 25 november & 2, 9 en 16 december 2019

Andere data?

Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.