Certified European Data Protection Professional - schriftelijke training

Logo TailorIT RGB

Certified European Data Protection Professional – schriftelijke training

 2.980,00

Certified European Data Protection Professional – schriftelijke training

De Data Protection Officer (DPO) in de praktijk training is gebaseerd op een in de praktijk ontwikkelde methode voor het voldoen aan de eisen van data protection (security), privacy en de bescherming van persoonsgegevens. De opleiding voorziet in helder gefaseerde stappenplannen en checklists met concrete (implementatie) maatregelen die in beginsel bij elk bedrijf of elke (publieke) organisatie – ongeacht de omvang- kunnen worden toegepast. De opleiding dankt haar succes mede aan de combinatie van inzichten en technieken afkomstig van wetenschappelijke, nationaal en internationaal erkende management modellen en veel praktische input van privacy professionals met jarenlange ervaring op het gebied van privacy compliance en privacy implementatie. Daarnaast is de opleiding gebaseerd op de beste kernelementen van nationaal en internationaal erkende en beproefde methodieken, zoals COSO, INK, OASIS< PRINCE2, MSP en PCQF (Privacy Compliance Quality Framework).

Doel

De in mei 2018 wettelijk verankerde functie van Data Protection Officer (DPO) vereist een professionaliseringsslag voor de meeste organisaties. In deze zeer actuele, praktijkgerichte en gedegen opleiding wordt je opgeleid tot Data Protection Officer (DPO) volgens de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In heldere stappen, checklists, schema's en implementatie matrices worden inzichten, technieken en methodes besproken die in elk bedrijf en in elke (publieke) organisatie kunnen worden toegepast. Complexe wet- en regelgeving wordt voor je op een toegankelijke wijze behandeld. Daarnaast komen tal van multidisciplinaire zaken als IT, Security, Risicomanagement, Crisismanagement, Compliance, Governance, Ethiek, Business Intelligence (BI) en projectmanagement aan de orde.

Doelgroep

Deze actuele training is primair bedoeld voor de (toekomstige) Data Protection Officer (DPO). Tevens is deze training ook interessant voor functionarissen die hun kennis op het gebied van privacy en data protection willen actualiseren en verdiepen.

Voorkennis

Vorm

Schriftelijk

Inhoud

Deze training bestaat uit de volgende lessen:
Les 1: de Data Protection Officer (DPO) – taken, positionering en functieprofiel
Les 2: het privacyplan – opzet en structuur
Les 3: het privacyplan – stap 1
Les 4: het privacyplan – stap 2
Les 5: het privacyplan – stap 3
Les 6: het privacyplan – stap 4
Les 7: het privacyplan – stap 5
Les 8: het privacyplan – stap 6
Les 9: het privacyplan – stap 7
Les 10: het privacyplan – stap 8
Les 11: de Data Protection Officer (DPO) – inhoudelijke verdieping deel 1
Les 12: de Data Protection Officer (DPO) – inhoudelijke verdieping deel 2
Les 13: de Data Protection Officer (DPO) – inhoudelijke verdieping deel 3
Les 14: de Data Protection Officer (DPO) – inhoudelijke verdieping deel 4

Vervolgopleidingen

Bijzonderheden

Op de startdatum van jouw keuze kan je de eerste les van deze schriftelijke training tegemoet zien. Vervolgens sturen wij je elke week een les toe. Aangezien het een schriftelijke training is, is het ook mogelijk om op een ander moment te starten. Je kunt jouw gewenste datum aangeven op het inschrijfformulier. Voor de bestudering van een lesdeel moet je rekenen op een studieduur van ongeveer 4 uur.

14 weken à ongeveer 4 lesuren per week

€ 2.980

Cursusdata

Data op aanvraag

Andere data?

Locaties

Niet van toepassing

Andere locatie?

Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.