STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 geldt er een nieuwe vergoeding voor scholing genaamd STAP-budget. Deze scholing staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met dit budget kan je jouw positie op de arbeidsmarkt vergroten.

Per jaar kan je maximaal € 1.000,00 vergoeding, om te gebruiken voor scholing, aanvragen. Deze vergoeding vervangt de belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting. Het STAP-budget dien je zelf aan te vragen.

Aan het aanvragen van het STAP-budget zitten een aantal voorwaarden:

  • Je dient 18 jaar of ouder te zijn en je mag geen AOW ontvangen.
  • Je hebt in het lopende kalenderjaar nog geen STAP-budget gekregen.
  • Je bent volksverzekerd bent; heb je in de afgelopen 24 maanden minstens zes maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering gehad; dan ben je verzekerd voor de Nederlandse volksverzekeringen. De periode van zes maanden wordt geteld vanaf drie maanden voor de maand waarin je het STAP-budget aanvraagt.

Met deze test kan je zien of je het STAP-budget aan kan vragen.

Komt mijn scholing in aanmerking voor het STAP-budget?
Je kan het STAP-budget alleen gebruiken voor een training die in het STAP-scholingsregister staat. Tailor iT Training kan voor toevoeging van de training, die er nog niet in staat, in het STAP-scholingsregister zorgen.
Staat de training in het STAP-scholingsregister; schrijf je dan in bij Tailor iT Training. Je krijgt van ons een STAP-aanmeldbewijs. Je hebt dit bewijs nodig om het STAP-budget aan te vragen.

Wanneer kan je het STAP-budget aanvragen?
Elke 2 maanden start een nieuwe periode waarin je het STAP-budget aan kan vragen. Als het budget in een periode op is, kan je in een volgende periode opnieuw een aanvraag doen.

De periodes voor 2023 zijn:

  • 1 mei 2023
  • 3 juli 2023
  • 4 september 2023
  • 1 november 2023

Hoe vraag je het STAP-budget aan?
Je dient zelf het STAP-budget online aan te vragen op Mijn STAP-budget.

  • Je logt in met je DigiD
  • Vul het digitale aanvraagformulier in
  • Upload je STAP-aanmeldingsbewijs (als jpg, png of pdf)

Heb je alles ingevuld en je aanvraag ingediend? Dan krijg je snel te horen of je voor het STAP-budget in aanmerking komt.

Heb je het STAP-budget gekregen?
Dan start jouw training niet eerder dan over 4 weken en binnen 3 maanden na toekenning. Duurt het langer dan 3 maanden voordat jouw scholing begint? Dan dien je in een volgende periode het STAP-budget aan te vragen.

Tailor iT Training biedt de volgende categorieën aan:

Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.