Opleiden en ontwikkelen van managers

17 feb Opleiden en ontwikkelen van managers

Het opleiden en ontwikkelen van managers staat dit jaar hoog op de agenda van HR. “Bedrijven willen het personeel weer perspectief geven.”

Dit blijkt uit onderzoek van het Top Employers Institute dat wereldwijd bedrijven certificeert die goede condities creëren voor hun medewerkers. Het instituut nam wereldwijd het HR-beleid van meer dan 900 bedrijven onder de loep. Na tijden van inkrimpen zien bedrijven weer groeimogelijkheden voor het personeel, luidt de conclusie.

Opleidingen prioriteit
Bedrijven vinden het ontwikkelen van managers de belangrijkste doelstelling voor het komend jaar. Ze zetten dan ook vol in op talentstrategie, zo blijkt uit het onderzoek. “Maar liefst 92 procent van de deelnemende bedrijven heeft speciale doelstellingen voor hun talentstrategiebeleid. Bij 90 procent van de bedrijven zijn lijnmanagers verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan, en bij 83 procent van de bedrijven zorgt (ook) de HR-afdeling voor een consistente uitvoering. ” Samantha Crous, Regional Director bij Top Employers: “Training en ontwikkeling staan het hoogst op de prioriteitenlijst van HR-afdelingen. Bedrijven willen hun huidige personeel weer perspectief geven. Ze scouten talenten en leiden managers op voor de toekomst.”

Ga door naar onze:

 

Bron: PW De GidsMeer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.