Ondersteuning op MS Windows Server 2003 stopt

23 apr Ondersteuning op MS Windows Server 2003 stopt

Ondersteuning op MS Windows Server 2003 stopt per 14 juli 2015

Vanaf 14 juli komen er geen nieuwe updates en patches meer voor MS Windows Server 2003 en MS Windows Server 2003 R2. Dit meldt Microsoft in een persbericht. Datacenters die nog op een van deze besturingssystemen draaien, voldoen vanaf deze datum mogelijk niet meer aan de standaarden.

Halvering vestigingen met MS Windows Server 2003

Microsoft waarschuwde al eerder voor het einde van de ondersteuning en aangezien het gebruik snel terugloopt, lijkt de waarschuwing wel effect te hebben gehad. Zo gebruikte begin dit jaar nog maar één op de zeven organisaties met minimaal 50 medewerkers MS Windows Server 2003; een halvering ten opzichte van een jaar eerder.

Overheid haalt de deadline ook niet

Toch zijn er, met name in het midden- en kleinbedrijf en onder grotere bedrijven die zich op de Nederlandse markt concentreren, op dit moment nog steeds veel organisaties die met het verouderde besturingssysteem werken; namelijk één op de vijf. Waarschijnlijk zullen behoorlijk wat Nederlandse bedrijven er niet in slagen MS Windows Server 2003 op tijd naar de nieuwste versie te migreren. Ook de overheid zal deze deadline niet halen.

Werkt u nu met MS Windows Server 2003 en wilt u overstappen op de nieuwste versie? Bekijk dan ons aanbod IT Beheer trainingen of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.