Nieuwe training: Mindfulness: bewust kiezen voor beter

04 apr Nieuwe training: Mindfulness: bewust kiezen voor beter

“Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden of op het werk. Let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, met verleden en toekomst.”

Bij Mindfulness gaat het om:
– ‘het trainen van je aandacht’;
– ‘in het hier-en-nu aanwezig zijn’;
– ‘opmerkzaamheid zijn zonder oordelen’;
– ‘acceptatie van dat wat er is’.

Het lijken open deuren maar in de waan van de dag gebeurt ons dat meer dan eens. Daarom gaan mensen iets doen met mindfulness. De redenen daarvoor kunne zijn: meer rust te ervaren, minder piekeren, beter om te kunnen gaan met stress, zich beter kunnen concentreren, gelukkiger worden, meer kunnen genieten, effectiever werken, beter slapen, zich (beter) kunnen ontspannen etc. Het trainen van mindfulness is geen garantie op dit resultaat. Je kunt iets heel anders bereiken dan waarvoor je de training aanvankelijk bent gaan doen. Maar even de resultaten op een rij die uit onderzoek naar voren komen:
– Stress neemt af en je kunt beter omgaan met stresserende gebeurtenissen;
– Je concentratie en het prestatievermogen verbeteren;
– Men kan zich beter ontspannen;
– Er ontstaat een positiever beeld van zichzelf en de omgeving;
– Er vindt een verschuiving in de hersenactiviteit plaats naar de linker frontale cortex (goed voor een positieve gemoedstoestand en minder angst);
– Klachten als slapeloosheid, angst en depressieve gevoelens nemen af;
– Mensen die vaker dan 3x een depressie hebben gehad, hebben na een mindfulnesstraining 50% minder kans op terugval in een depressie.

Onderstaand kunt u onze training vinden:
Privé coaching Mindfulness: bewust kiezen voor beterMeer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.