Microsoft Power BI

08 nov Microsoft Power BI

Microsoft Power BI is een Microsoft Cloud service voor Business Intelligence, Business Analytics en een goede tool om data overzichtelijk, voor het gehele bedrijf, te visualiseren. Microsoft Power BI maakt gebruik van geavanceerde query’s, modellen en rapport functionaliteiten waarmee u in staat bent om datamodellen te bouwen, te maken en eenvoudig te delen via de online Power BI-service.

Hoe kan Microsoft Power BI uw bedrijf helpen?
Via Microsoft Power BI werkt u naadloos samen met de online Microsoft Power BI-service waar krachtige modellen en rapporten sneller en efficiënter gemaakt en gevisualiseerd kunnen worden om deze vervolgens met meer inzichten te kunnen analyseren.

Microsoft Power BI Desktop is gratis verkrijgbaar
Met Microsoft Power BI Desktop kunt u zelf een kijkje nemen in de eerste stappen van Business Intelligence. Microsoft Power BI is gratis verkrijgbaar en vult de bestaande Microsoft Power BI Plug-in voor MS Excel aan.

Meer informatie over Microsoft Power BI Desktop en Microsoft Power BI
Met Microsoft Power BI Desktop kunt u gegevens ophalen, modelleren en rapporteren. Om dit te bereiken staan er verschillende belangrijke tools tot uw beschikking zoals Power Query, Power Pivot en Power View/Map.

Power Query
Met Power Query kunt u gegevens uit uw databronnen ophalen. Er zijn een heleboel voorgeselecteerde databronnen. Daarbij kunt u denken aan : MS Excel, CSV, SQL, Azure en Web Services. Met de opgehaalde informatie kunt u verschillende dingen doen. Denk hierbij aan het verwijderen van kolommen en rijen of het opschonen en aanvullen van Data. Power Query is dus dé plek war je je Data structureert en opmaakt.

Power Pivot
Met Power Pivot kunt u relaties leggen met de tabellen die u heeft ingelezen. Vervolgens kunt u met DAX (Data Analysis Expressions) berekeningen en analyses loslaten op uw data. Wanneer u uw data heeft opgehaald in Power Query en geanalyseerd heeft in Power Pivot kunt u door naar de volgende stap: Power View of Power Map.

Power View/Power Map
Power View en Power Map bevatten de presentatiemogelijkheden. Power View is een functionaliteit waarin u kant en klare grafieken heeft die u op een canvas kunt slepen en met drag en drop daarin data kunt opnemen. Op deze manier bouwt u heel makkelijk een mooi en duidelijk overzicht. Met Power Map kunt u data geografisch plotten. Dus kunt u data laten zien op Google Maps of andere landkaarten.

Microsoft Power BI Online
Na het doorlopen van de gegevens in Microsoft Power BI Desktop heeft u een relationeel gegevensmodel en een rapportage. Deze rapportage staat echter nog steeds lokaal op uw computer en/of laptop. Vanaf die plek kunt u deze rapportage delen, maar dat is niet de makkelijkste manier. Hiervoor kunt u Power BI Online gebruiken. Met Power BI Online kunt u uw account koppelen aan uw Office 365 licentie(s). De modellen die gemaakt worden in Power BI Desktop kunnen gepubliceerd worden in het Power BI Online. Wanneer het online staat kunt u het gemakkelijk delen met andere mensen die ook Power BI Online hebben.

Eén van de voordelen van dit systeem is dat u altijd de eigenaar blijft van uw bestanden, u werkt namelijk in de Cloud. Dit betekent dat wanneer u één van uw bestanden wijzigt, deze voor iedere gebruiker mee zal wijzigen. Het maakt het dus erg makkelijk en toegankelijk om in een bestand te blijven werken.

Toegankelijkheid
Microsoft Power BI Desktop is gratis te downloaden en volledig toegankelijk op zowel computer als mobiel. U kunt op elk apparaat toegang krijgen tot de App van Power BI. Microsoft heeft eigen mobiele BI-apps voor Windows, iOS en Android. Blijf met uw mobiel op de hoogte van KPI’s en rapporten: mobiele Power BI-apps bieden u onderweg een weergave van uw gegevens van 360 graden.

Trainingsaanbod
Wij bieden een breed scala aan Microsoft Power BI cursussen, trainingen en certificeringen om aan uw behoefte te voldoen. Zo heeft u de keuze uit verschillende cursussen omtrent Microsoft Power BI of omtrent Data analyse met behulp van Microsoft Power BI.Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.