Microsoft certificeringen

09 mei Microsoft certificeringen

Microsoft heeft op de Ignite conferentie grote wijzigingen  voor verschillende certificeringen bekend gemaakt. Deze wijzigingen zijn per 1 april jongstleden doorgevoerd. In dit artikel zullen we de belangrijkste wijzigingen bespreken.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er bij de MCSA certificeringstrajecten weinig veranderd is en dat de grootste wijzigingen bij de MCSE certificeringen hebben plaatsgevonden .

Wat meteen opvalt aan de MCSE trajecten is dat er per traject (Mobility, Cloud Platform & Infrastructure, Productivity en Data Management & Analytics) maar één MCSE te behalen is. Waar dit voorheen verschillende uitgesplitste MCSE certificeringen waren is dit er nog maar één per traject. Deze MCSE certificeringen zijn door middel van een Elective examen te behalen.
Laten we de mogelijkheden per traject gaan bekijken:

MCSA Cloud Platform
Een nieuwe certificering is de MCSA Cloud Platform certificering. Dit is de nieuwe Azure certificering gemaakt met al reeds verschenen examens. Deze certificering kan je behalen door middel van de volgende examens:

Je kunt kiezen uit twee van de bovenstaande examens welke je dient te behalen om het MCSA Cloud Platform certificaat te bemachtigen.

MCSA Web Applications
Waar je voorheen meteen je MCSD certificering kon behalen, is nu de grote wijziging dat je eerst de MCSA certificering dient te behalen. Deze certificering kan je behalen door middel van een tweetal examens te weten:

Wanneer je je meer wil ontwikkelen in C# dan kan je het 70-480 Programming in HTML5 with Javascript and CSS3 examen verwisselen met het 70-483 Programming in C# examen. Na het behalen van de MCSA Web Applications certificering kun je door naar het MCSD App Builder certificaat.

MCSE Mobility
Bij dit traject is het behalen van de MCSA Windows 10 certificering nog hetzelfde als voorheen. Wanneer je in het bezit van de MCSA Windows 10 certificering bent, dan kun je door middel van verschillende elective examens de MCSE Mobility certificering behalen. Je kunt voor deze certificering kiezen uit de volgende elective examens:

Wanneer je geslaagd bent voor één van de bovenstaande elective examens én je bent in het bezit van de MCSA Windows 10 certificering dan ben je in het bezit van de MCSE Mobility certificering.

Nog een grote verandering is dat je het MCSE Mobility certificaat jaarlijks moet her-certificeren. Dit doe je door één van de bovenstaande elective examens, welke je nog NIET behaald hebt, te behalen. Je kunt dus niet een reeds behaald examen nog een keer behalen om de MCSE Mobility certificering te behouden.

MCSE Cloud Platform & Infrastructure
Het Cloud Platform & Infrastructure traject kent evenals de andere trajecten maar één MCSE certificering. Deze certificering kun je behalen door een MCSA Windows Server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSA Linux on Azure of MCSA Cloud Platform certificering te behalen en één van de onderstaande examens:

Ook voor deze MCSE certificering geldt dat je je jaarlijks moet her-certificeren, door middel van een nog niet behaald examen, om je MCSE certificering te behouden.

MCSE Productivity
Om de MCSE Productivity certificering te behalen dien je de MCSA Office 365 certificering te behalen en één van de onderstaande examen:

Ook voor deze MCSE certificering geldt dat je je jaarlijks moet her-certificeren, door middel van een nog niet behaald examen, om je MCSE certificering te behouden.

MCSE Data Management & Analytics
De MCSE Data Management & Analytics certificering kun je behalen door een MCSA SQL Server 2012/2014, MCSA SQL 2016 Database Administration, MCSA SQL 2016 Database Development of MCSA SQL 2016 Business Intelligence Development certificering te behalen en één van de onderstaande examens:

Ook voor deze MCSE certificering geldt dat je je jaarlijks moet her-certificeren, door middel van een nog niet behaald examen, om je MCSE certificering te behouden.

MCSD App Builder
De MCSD App Builder certificering kun je behalen door een MCSA Web Applications of MCSA Universal Windows Platform certificering te behalen en één van de onderstaande examens:

Ook voor deze MCSD certificering geldt dat je je jaarlijks moet her-certificeren, door middel van een nog niet behaald examen, om je MCSD certificering te behouden.

Nog belangrijk om te weten over bovenstaande wijzigingen
De wijzigingen in de certificeringen zijn per 1 april jongstleden van kracht gegaan. Bijna alle examens die in de oude trajecten zaten zijn van toepassing op de nieuwe situatie dus er zal zich geen situatie voordoen dat je voor niks aan het studeren bent geweest!
Mocht je al door middel van behaalde examen voldoen aan één van de nieuwe certificeringen dan krijg je deze toegewezen.

Wij helpen je graag naar de juiste certificering
Wij snappen dat al deze wijzigingen ingewikkeld kunnen zijn, daarom helpen we je graag met het vinden van de juiste certificering!
Je kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 085 02 01 070 of vul ons contactformulier in.Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.