Microsoft brengt previewversie van MS Office 2016 en Skype for Business uit

16 mrt Microsoft brengt previewversie van MS Office 2016 en Skype for Business uit

Microsoft heeft de previewversie van MS Office 2016 beschikbaar gemaakt voor IT-Professionals en ontwikkelaars. Deze groep kan de nieuwe versie van MS Office gratis uitproberen op het MS Windows-platform. Gelijktijdig met de lancering van de previewversie van MS Office 2016 kwam ook Skype for Business beschikbaar.

In het vernieuwde Office pakket heeft MS Outlook 2016 ondersteuning gekregen voor het mapi-http-protocol en zijn de prestaties voor e-mail downloaden en voor zoeken verbeterd. Ook multifactor-authorisatie is mogelijk geworden. Verder is het invoegen van beeldmateriaal in MS Excel en MS Word verbeterd.
Microsoft benadrukt dat er niets is veranderd in de werking van macro’s en add-ons, zodat documenten uit oudere Office-versies geen problemen moeten opleveren.

MS Office 2016 zal later dit jaar beschikbaar komen voor MS Windows en Mac OS X. Waarschijnlijk zal MS Office 2016 gelijktijdig met MS Windows 10 worden geïntroduceerd.

Naast een previewversie van MS Office 2016 heeft Microsoft ook een testversie van Skype for Business uitgebracht. Deze voip-software vervangt de tool MS Lync. Skype for Business lijkt sterk op de consumentenversie van Skype, maar zou beter door it-beheerders in te richten zijn. Ook het beveiligingsniveau zou hoger liggen, terwijl de voip-software nauw is geïntegreerd met MS Office 2016.

 

 

 Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.