Azure Fundamentals krijgt een andere naam

11 dec Azure Fundamentals krijgt een andere naam

Huidige naam
De 10979 training had de naam Microsoft Azure Fundamentals. In december 2018 is er een nieuwe editie (F) uitgekomen. Naast het feit dat er nog niet eerder een F editie van een Microsoft training is uitgebracht, zit de wijziging vooral in de cosmetische hoek.

Nieuwe naam
De naam van deze training is aangepast naar: Introduction to Microsoft Azure for IT Professionals.
Inhoudelijk blijft deze training voor 99% gelijk aan zijn voorganger.

Waarom deze naamswijziging?
Zoals bekend is Microsoft druk bezig om zijn gehele trainings- en certificeringsportfolio te herzien. Alles gaat hierbij zoveel als mogelijk naar Role-based.

Daarbij dient de naamgeving van een training/certificering ook zo ondubbelzinnig mogelijk te zijn. Met de naamswijziging van de 10979 training streeft Microsoft er naar deze ondubbelzinnigheid voor deze training te realiseren.

Met de nieuwe naam wordt aangegeven dat deze training primair gericht is op beginnende IT professionals of IT professionals die met de Azure cloud gaan beginnen.

Bijbehorend certificaat?
Geheel in de stijl van Microsoft Role-based training en certificeringen, hoort hier ook een nieuwe certificaat bij en wel op het niveau van Fundamentals. De naam van het certificaat zal worden: Microsoft Certified Azure Fundamentals.

Interessant om te weten is dat dit certificaat optioneel is en dus geen harde vereiste voor andere Azure Role-based certificeringen (zoals Azure Administrator Associate, Azure Developer Associate, Azure Solutions Architect Expert & Azure DevOps Engineer Expert)

Recap
Deze naamswijziging is dus cosmetisch en niet veel meer dan dat.

Hoewel Microsoft hiermee aan wilt geven dat de doelgroep uit beginnende IT Pro’s bestaat (of ervaren IT Pro’s die met de Azure cloud gaan beginnen) lijkt deze training erg geschikt voor accountmanagers die serieus in gesprek moeten gaan met hun klanten over de Azure cloud.

Immers deze training laat veel zien van de Azure cloud waardoor accountmanagers, die deze training gevolgd hebben, een basis meekrijgen om op te treden als volwaardige Azure cloud gesprekspartner. Voor de diepte kunnen er dan meer inhoudelijke consultants ingevlogen worden.

Tags:


Meer weten over een training of advies? Bel met onze opleidingsadviseurs 085 02 01 070 of gebruik het contactformulier.